Megtartottuk a 10. Színházi Olimpia győri sajtótájékoztatóját!

 
 

A résztvevő intézmények ismertették, hogy milyen programokkal gazdagítják Győr művészeti életét.

A Színházi Olimpia 1995-ben Görögországban neves színházi szakemberek által létrehozott, immár 10. alkalommal megrendezett kulturális misszió, melynek rendezési jogát idén először nyerte el Magyarország. Hazánk 58 ország 400 társulatát fogadja, mintegy 750 előadás lesz látható 70 helyszínen. A budapesti és a vidéki teátrumok határon túli produkciókat látnak vendégül, így a szomszédos és az egészen távoli országok műhelyei is részesei lesznek az olimpiának.

Győrben először a Patchwork Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Fesztivál alkalmával tartanak az olimpia keretében megrendezett előadást, 2023. április 17-én, 17 órakor, amely a La Luna nel Letto társulat - Cappuccetto Rosso / Piroska és a farkas című produkciója a Győri Nemzeti Színházban. A nyitóelőadást követően sorra következnek a nemzetközi összművészeti produkciók, melyeket a Nagyszínházban és a Kisfaludy teremben láthat közönségünk.

A sajtótájékoztató alkalmával Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, házigazdaként köszöntötte a résztvevőket: Dr. Pergel Elza, Győr város alpolgármester asszonya; Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő; Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgató asszonya; Gyevi-Bíró Eszter, a Patchwork Fesztivál programmenedzsere; Velekei László, a Győri Balett igazgatója.

A programok ismertetését megelőzően Vidnyánszky Attila videó üzenetét hallgatták meg a jelenlévők.

A sajtótájékoztatóról részletes beszámolót tett közzé a Győr Plusz Média: Színes és szenzációs színházünnep.

A kisalfold.hu pedig színes galériával és videóval számolt be a sajtóeeményről: Öt fesztivál Győrben a 10. Színházi Olimpián.

A győri rendezvények listája a szinhaz.org/programnaptar oldalon elérhető.

A Győri Nemzeti Színházban megrendezett előadásokra a gyoriszinhaz.jegy.hu oldalon és a jegypénztárban lehet jegyet váltani.

2023. április 13.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus