Járai Máté Humorfesztivál-győztes

 
 
A 4. Thália Humorfesztiválon Járai Máté kapta a legjobb színésznek járó kitüntetést a Primadonnák előadásban nyújtott alakításáért. Mátét Jack Gable figurájának megformálásáért díjazták. Az előadást Simon Kornél rendezte.

A fesztiválgyőztes darab a Pinceszínház előadása, Tasnádi István Finito című szatírája lett, a legjobb színésznőnek járó díjat Vándor Éva kapta a Váci Dunakanyar Színház Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora című romantikus komédiájának Nyomozó szerepéért.
Járai Máté immár másodszor nyerte el a Humorfesztivál legjobb színésze díjat, legutóbb 2014-ben A kripliben Billy szerepéért.
A Humorfesztiválon február 24-28. között tíz többségében vidéki színházi előadást láthatott a közönség, mintegy 3250 néző - mondta Lantos Anikó fesztiváligazgató az esemény zárórendezvényén. A meghívott produkciók a humor széles palettáját mutatták be a bohózattól a vígjátékon át a szatíráig, a stand uptól a szkeccsen át az improvizációig, emellett a cirkuszt mint társművészetet is bevonták a rendezvénybe.

A produkciókat öttagú zsűri értékelte, amelynek tagja volt Nagy Katalin, a Vasárnapi Újság felelős szerkesztője, Farkas Anita, a Magyar Demokrata kulturális újságírója, Fekete Péter miniszteri biztos, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) ügyvezető igazgatója, Stumpf András újságíró, publicista, a Mandiner főmunkatársa, valamint a közönség soraiból kiválasztott Czagány Judit tanár.

A rendezvény első napján láthatták az érdeklődők a Győri Nemzeti Színház produkcióját Simon Kornél rendezésében, Ken Ludwig kortárs amerikai szerző Primadonnák című komédiáját.

Máténak és a társulat minden tagjának szeretettel gratulálunk!
2016. március 01.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus