TartALMAS kiállítás hetedszer a színházban

 
 
Az évad végéhez közeledve hetedik alkalommal nyitották meg a Győri Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével a TartALMAS Tábor ifjú résztvevőinek képeiből összeállított fotókiállítását.

A tábor ötlete 7 évvel ezelőtt született meg, mikor Venczel Kovács Zoltán, színész és Bedi Eszter, rendezőasszisztens elhatározták, tartalmas kikapcsolódást szerveznek a nyári szünetet töltő gyerekek számára. Tóth Zoltán, operatőrrel és Ströck Barbara és Horváth M. Lilla táncpedagógusokkal úgy döntöttek, évről-évre közösségi élménnyel, tanulással, sok játékkal és különböző művészeti ágak mélyebb ismeretével ajándékozzák meg a 10-16 éves korosztályba tartozó gyerekeket. A táborozók kipróbálhatják magukat  tánc-, szín- és képzőművészetben, digitális fotózásban. A nyári kurzusokon a győri kulturális élet prominensei foglalkoznak a gyerekekkel. A program végén minden évben gálaműsoron mutatják be a szülőknek, barátoknak a foglalkozásokon tanultakat.
Immár hagyomány, hogy az előző évi táborban született fotókat a Győri Nemzeti Színház előcsarnokában tárják nagyközönség elé, a kiállítást idén Szarka Fedor Guido, képzőművész az alábbi szavakkal nyitotta meg:
"TÁNC, MOZGÁS, IMPROVIZÁCIÓ, DIGITÁLIS FOTÓZÁS, KÉZMŰVESSÉG, GASZTRONÓMIA micsoda fontos területei ezek egy kiteljesedni vágyó léleknek.
S ez nem is teljes summázata a TARTALMAS tábor tevékenységeinek.
Immáron hetedik éve vonzzátok magatokhoz a fiatal alkotni vágyókat. Győr kulturális, alkotó közegének fontos szereplői, meghatározói vagytok. Tudásotok, s annak átadása, átörökítése predesztinál titeket erre. A TartALMAS táborok kiváló alkotó műhelyekké váltak a kezeitek alatt. Hiteleteket minden tanítvány sikere erősíti.
Az itt megnyíló kiállítás is, mely a legutóbbi tábor digitális fotókurzusának válogatott anyagát mutatja be, jól példázza, hogy a művészet megélése, egy látásmód felébresztése, gondozása, fejlesztése gyakran jár kézzel fogható, adott esetben szemünkkel befogadható eredménnyel."

2016. április 06.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus