2016. november 04.

önálló estek 2 részben

2016. december 22.
Kisfaludy terem 

 

 

 

Kisfaludy termi esték

önálló estek 2 részben

2016. december 22.
Kisfaludy terem 

 

 

 

 
 

A száj görbülése

Összeállította és előadja: MENCZEL ANDREA

Szerelem, párkapcsolat, felnőtté válás a női lélek szemszögéből. „Történetet kell mesélni...” Ebből a helyzetből kerekedik egy téma, ami mindenkit foglalkoztat. Gyermekkorunkban mennyire máshogy képzeltük el... Hogyan juthattunk idáig? Hogyan látják a nők?

Az előadás a férfiakkal és önmagunkkal való küzdelmünk megjelenésére keres választ
Turi Tímea, Weöres Sándor, Karafiáth Orsolya, Erdős Renée, Bódis Kriszta, Radnóti Miklós,
Erdős Virág, Szabó T. Anna, Mecseki Rita Eszter, Tóth Krisztina művei segítségével.

„Ő is, más is magyarázta aztán, hogy túl sokat várok talán, és az a baj. Sokszor fölébredek éjjel, pedig a kezem a fejem alatt, hogy lezuhan bennem a hinta, és én a hintán zuhanok lefelé: mint egy kiszakadó sóhajt az öröm elenged, összerándít, sírok, nevetek.”

     

Szorongó vigyorgó

Ingmar Bergman utolsó éjszakája

POSONYI TAKÁCS LÁSZLÓ estje

„Az embernek magának kell boldogulnia, ahogy tud.”

Egy ember élete. Egy ember, aki könyörtelen igazságkereső volt, aki nem kímélt senkit és semmit, legkevésbé önmagát. A lényeget kutatta mindenben, így kerülhet egymás mellé a legnagyobb természetességgel  a nyomasztó, fojtogató szülői ház, a gyermekkori pofonok, megalázó testi bajok, a rendőri meghurcoltatás, kamaszkori élmények a náci Németországban és később a sok kudarc, sírás és nevetés. A nőkkel való kiszámíthatatlan és sorozatosan kudarcba fulladó kapcsolatok, találkozás Charlie Chaplinnel és a színházi vécék, mint színháztörténeti emlékek.

Isten és ember, ember és ember közötti reménytelen útkeresés és talán mondani sem kell: Bergman nem dicsőült meg. Sőt, ellenkezőleg, inkább az esendő, a szenvedő, a gyarló ember élete jutott neki. A Nap vége; A hetedik pecsét; a Tükör által homályosan; a Suttogások, sikolyok; a Jelenetek egy házasságból; a Fanny és Alexander rendezője elment.  Ingmar Bergman svéd filmrendező 89 évet élt. Farö- szigetén, otthonában érte a halál.

 

Kapcsolódó sajtóanyagok

Győr+ TV Kulisszák mögött Interjú Menczel Andreával és Posonyi Takács Lászlóval

Galéria