Kis suttogás

 
 

“Állj meg ember, vedd már észre, suttognak mások is az ajtó mögött, bármilyen halk is, halld meg végre: miértünk őrjöngve ordít a Föld” - szól a refrén a legújabb karantén-dalban, mely péntek este robbant be az otthonokba, csupán az első huszonnégy órában hetvenezren hallgatták meg. Szemenyei János színész, zeneszerző és Horgas Ádám rendező, dalszövegíró szerzeménye egy példaértékű összefogás eredménye. A Kis suttogás című dalban ugyanis 168 magyar művész - köztük társulatunk színészei - éneklik a remény dalának egy-egy sorát.

A pusztító koronavírus-járvány megfékezésére megfogalmazott #maradjotthon, vigyázz magadra,  vigyázzunk egymásra üzenetek fontosságára ismert emberek, világsztárok  folyamatosan felhívják a figyelmünket. 

A Kis suttogás című klip abból a feszült, idegőrlő helyzetből indul, melyet mindannyian átélünk a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Most az egészségünk a legfontosabb, aggódunk szeretteinkért, családtagjainkért, ugyanakkor aggódunk bizonytalan jövőnk miatt is, nem tudjuk, mikor játszhatunk, dolgozhatunk újra, mikor találkozhatunk újra szeretett közönségünkkel. A dal kezdő sorai, suttogásai a bennünk lakozó szorongásról, félelemről szólnak, a folytatás azonban ezen túlmutat, és azzal végződik, hogy összefogással, együtt, túljuthatunk a jelen nehézségein. Szeretlek! Aggódom értetek! Maradj otthon! A karantén-dalban elhangzó pozitív mondatokkal a színészek saját családjuknak, szeretetteiknek üzennek. Ha most meg tudunk fogalmazni közös célokat, később van esélyünk együtt tenni is értük” – vallja  a dal zeneszerzője, Szemenyei János.

A péntek esti premiert kéthetes  otthoni munka előzte meg, ami megmutatja, hogy az önkéntes karantén ideje alatt is lehet a négy fal között, a virtuális térben sikeresen együtt alkotni. Miután János felénekelte a kész dalt, Horgas Ádám precíz logisztikai munkájának köszönhetően mind a 168 művésznek elküldték a megfelelő sorokat, akik telefonnal vették fel a kért videórészleteket, majd ezt követte az igényes utómunka Mészáros László közreműködésével. 

„Mindannyian egy szeretetteli közösségben látjuk a kiutat, ezért kézenfekvő volt, hogy szakmánk azon képviselőit mutatjuk meg ebben a közösségi videóban, akikkel az évek során barátságban dolgoztunk együtt, akikkel szívesen fogalmazzuk meg dalunk pozitív gondolatát.”

A Kis suttogás című klipben a nagysikerű Elisabeth előadásunk több szereplője is feltűnik: Bródy Norbert, Fejszés Attila, Kocsis Dénes, Mózes Anita, Szemenyei János és Vastag Tamás mellett láthatunk több olyan művészt is a videóban, akik dolgoztak már együtt társulatunkkal: Jordán Tamást, Kelemen Zoltánt, Miller Zoltánt, Menczel Andreát, Polyák Lillát, Balsai Mónit, Szűcs Kingát, Kecskés Tímeát és Wégner Juditot; Bagó Bertalan, Bezerédi Zoltán, Erdeős Anna és Simon Kornél rendezőket, valamint tavalyi Kortársasjátékunk díjnyertes drámaíróját Fábián Pétert és alkotótársát, Benkó Bencét is.

Szemenyei János - Horgas Ádám: Kis suttogás

 

2020. április 05.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM