Készül a Kék, kék, kék című tévéfilmünk

 
 

Izgalmasan végződött és izgalmasan kezdtünk neki az idei évnek. Színházunk művészeivel Szűcs Gábor rendezésében tévéfilmet forgatunk Egressy Zoltán Kék, kék, kék című tragikomédiájából. A megfeszített munkát december 27-én kezdtük az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában, ami profi filmstúdióként is kiválóan működik, az utolsó forgatási napunk január 20-án lesz. A tévéfilm tervezett bemutatója őszre várható.


A koronavírus-járvány komoly kihívások elé állítja világszerte a kulturális intézmények, köztük a színházak működését is. A tavaly tavaszi lezárást követően szinte mentőövként érkezett Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos kezdeményezése, miszerint a Nemzeti Filmintézet útjára indította azt a támogatási programot, melyre a hazai színházak korábbi, illetve aktuális produkcióikkal pályázhattak. A kiválasztott teátrumok a filmes cégekkel közösen forgatják a színdarabokból készülő tévéjátékokat. „Örömmel vettük, hogy pályázatunk sikerrel szerepelt a Nemzeti Filmintézet programjában. Egressy Zoltán tragikomédiáját 2010-ben rendeztem, arra gondoltam, hogy miután egy vándorcirkuszról szól, jól működne ez a történet tévéfilmen is - fogalmazott Forgács Péter igazgató. - A város mellénk állt, az Olimpiai Sportparkban profi filmes stábbal, profi körülmények között készíthetjük el ezt a nyáron játszódó, izgalmas darabot.” A pályázat értelmében a készülő filmben csak az adott teátrum művészei játszhatnak. Az eredeti szereposztáshoz képest történt némi változtatás, Forgács Péter Dörner György szerepét viszi, a rendezői stafétát pedig átadta Szűcs Gábornak, aki ebben az évadban Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát vitte színre. A tévéfilmben láthatjuk Agócs Juditot, Dunai Csengét, Szina Kingát, Klinga Pétert, Posonyi Takács Lászlót, Fehér Ákost, Ungvári Istvánt és Bende Ildikót, illetve Molnár Eriket.


„Jól ismerem a Győri Nemzeti Színház előadásait, többször kaptam már meghívást a premierekre, tudtam hova jövök, és kikkel dolgozom majd együtt. Forgács Péterrel korábban forgattam már, így megvolt köztünk a harmonikus munkakapcsolat” - mesélte az előkészületekről dr. Nagy Endre Árpád, a tévéfilm producere. A városvezetés nagy örömmel támogatta az előkészületeket, és segítette a forgatás zavartalan lebonyolítását. A készülő Kék, kék, kék című produkció Győrött játszódik, és szervesen kapcsolódik városunk 750 éves évfordulójához is. „A kulturális élet korlátok közé szorult, fantasztikus lehetőség, hogy ezt az időszakot aktív munkával tudjuk kitölteni, méghozzá egy film forgatásával a Győri Nemzeti Színház művészeinek szereplésével. A tévés produkció jó hírünket viszi majd az országban” - fogalmazott a szerdai forgatás szünetében dr. Dézsi Csaba András, aki az orvos szerepében néhány mondat erejéig tűnik fel a Filadelfia Vándorcirkuszról szóló tévéfilmben.

Fotó: Fehér Alexandra

 

2021. január 18.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Ünnepi nyitvatartás
  A Győri Nemzeti Színház szervezési osztálya és jegypénztára 2021. december 23. után ünnepi rend szerint tart nyitva.
  2021. december 22. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Szemben a nappal – Ingyenes előadás
  Helyszín: Dunakapu tér, GyőrIdőpont: 2021. augusztus 29. 20:00A három részre szakadt Magyarország határain végvári harcok dúltak. Az Oszmán birodalom a század végén hatalmas hadakat indított az északnyugati határvidék felé. A török sereg…
  2021. augusztus 19.