Karácsony Gergely Kaleidoszkóp-díjjal tért haza Kaposvárról

 
 

Vasárnap este véget ért Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, a Kaleidoszkóp VersFesztivál Kaposváron. A pandémia ellenére több mint másfél ezren látogattak el a 20. jubileumi VersFesztivál programjaira november 2. és 7. között. A versenyprogram versszínházi fődíját a Győri Nemzeti Színház előadása kapta megosztva a Radnóti Színház produkciójával. 

Fotók: Cservölgyi Zsófia és Hegedüs Eszter

A zsűri a fődíjat a 152 lépés Auschwitz felé című produkciójának ítélte oda, Karácsony Gergely előadásában, Merle Mesterségem a halál című regényének és Rudolf Höss emlékiratainak alapján Nagy Márk és Karácsony Gergely írták a forgatókönyvet a történelem legmegbotránkoztatóbb tragédiájáról: a holokausztról, az egykori haláltábor parancsnokának lélektani útját bemutatva. Célja szerint azért, hogy mindig feltegyük a kérdést: az az út, amin mi járunk, valóban helyes-e?

Rendező: Nagy Márk
Látványtervező: Virág Vivien
Technikus: Koltai Dániel

A Kaleidoszkóp VersFesztivál idén új otthonra talált, a Csiky Gergely Színház kaposvári intézményei adtak helyet a produkcióknak. A fesztivál, nevéhez hűen, a költészet ezernyi színét és formáját mutatta meg: versszínházi előadásokkal, verszenei, dalköltészeti koncertekkel, versfilmes bemutatókkal, irodalmi estekkel, versmondással és verskiállítással kecsegtette a versek, a színház és a zene szerelmeseit, az igényes szórakozásra vágyókat. Fülöp Péter, az EMMI helyettes államtitkára, a Csiky Gergely Színház igazgatója a fesztivál díjátadó gálaestjén kiemelte: büszke arra, hogy a versek különböző formanyelvű produkciói révén egy egészen új színnel gazdagodott a színház és Kaposvár művészeti palettája. Lutter Imre fesztiváligazgató, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke bejelentette: a Kaleidoszkóp VersFesztivált ezentúl kétévente rendezik meg, és állandó új otthona Kaposvár lesz: a vers betette a lábát a somogyi megyeszékhelyre, és a verslábak körbe is járják a színházat.

 

 

2021. november 10.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus