Gyöngyössy Katalin Színházművészeti-díjat kapott

 
 

Gyöngyössy Katalin Jászai Mari -díjas, érdemes művészünket, Örökös Tagunkat példaértékű művészi munkájáért Színházművészeti-díjjal tüntette ki a Magyar Művészeti Akadémia.
A Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait évente egy alkalommal ítéli oda a testület, tagozatonként egy-egy személynek. 


A december 5-én tartott ünnepségen dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár méltatta a kormányzat és az MMA együttműködését. Az ünnepi közgyűlésen Gyöngyössy Katalin színművésznőről elhangzott:
„Jászai Mari-díjas, érdemes művész. 1963–1969 között a Szolnoki Szigligeti Színház színésze volt. 1969–1970 között a Miskolci Nemzeti Színházban játszott. 1970–1972 között a József Attila Színháznál szerepelt. 1972–1978 között újra a Miskolci Nemzeti Színház, 1979–1981 között pedig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. 1981 óta a győri színház tagja, a Győri Nemzeti Színház Örökös Tagja. Kiemelkedő, aktívan dolgozó művésze társulatának, aki biztos, értékmutató személyiségével meghatározó, példaértékű munkájával a vidéki színjátszás kiváló színésznője” 
Az elismerés 1 millió forinttal jár.

A Győri Nemzeti Színház társulata szeretettel gratulál Gyöngyössy Katalin művésznőnek!

(Forrás: Magyar Művészeti Akadémia, szinhaz.hu)


2016. december 13.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus