Vigné Kerekes Brigitta díjat kapott a magyar kultúra napján

 
 

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint, Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A győri önkormányzat hagyományosan minden évben ekkor adja át a „Győr Művészetéért” és a „Győr Közművelődéséért díj” díszokleveleit, valamint elismerésben részesíti a város kulturális intézményeiben kiemelkedő színvonalon dolgozó munkatársakat is. A városi ünnepségen díjazták Vigné Kerekes Brigittát, színházunk szervezési osztályának vezetőjét. 

 A Richter teremben tartott keddi ünnepségen Radnóti Ákos alpolgármester mondott köszöntőt. „A kultúra ott tud hatni, ahol szabadon szárnyalhat: tehetséges nemzet vagyunk, a jelenben is nagyszerű alkotások születnek".  Majd úgy fogalmazott, „annak ellenére, hogy nem Győr lesz 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa, biztos vagyok benne, hogy sok cél, ötlet meg fog valósulni a pályázatból, amitől Győr kultúrája tovább tud gyarapodni.” A köszöntő után a magyar kultúra napi díjakat Rózsavölgyi Lászlóval, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnökével közösen adta át.

A kitüntetett, Vigné Kerekes Brigitta 2003 óta dolgozik színházunk szervezési osztályán. Munkáját az alázat, az elmélyült precizitás és az igényesség jellemzi. Nincs olyan kérés – érkezzen ez a munkatársai vagy éppen a nézők részéről, amit ne próbálna meg teljesíteni. Védjegye a korrektség és a kedvesség.
Igazi csapatjátékos. Fontos számára az összetartás, hogy mindenki egy közös célért dolgozzon, és segítse egymást a mindennapok kihívásaiban. Ez itt a színházban megadatik.
A szervezés koordinálása többrétegű feladat. Vigné Kerekes Brigitta mind a külső szervezőkkel, mind az iskolákkal tökéletes összhangban dolgozik. Személye garancia a korrekt és kifogásolhatatlan szervezési munkafolyamatok gördülékeny működtetéséhez.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar kultúra napján a színházért végzett munkáját és a magyar kultúra iránt érzett elhivatottságát ezzel a díjjal honorálta Győr városa.

A díjazottnak szívből gratulál a Győri Nemzeti Színház teljes társulata!

Fotó: Marcali Gábor

2019. január 23.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus