Puskás, a musical - olvasópróba

 
 
Ismét megtelt a csillárszint, rendhagyó olvasópróbát tartottunk a győri Puskás musical teljes stábjával.

A sikerdarab szerző triója Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyította egyedülálló tehetségét, most a leghíresebb magyar, Puskás Ferenc életének és pályafutásának bemutatására vállalkoztak. A grandiózus  darab ősbemutatóját 2020. augusztus 20-án tartották az Erkel Színházban, a musical győri változatát december 11-től tűzzük műsorra. 

 “Sokat foglalkozom ezzel a darabbal, noha az ősbemutatója tavaly volt - mondja az olvasópróba szünetében Szente Vajk író, rendező -, mindig figyelem a nézők reakcióit. Büszkeség számomra, hogy a bemutatója óta nem kellett az előadáson sokat változtatni, tehát működnek azok az elképzelések, melyeket dramaturgiailag és rendezés technikailag is beleálmodtunk.” A Puskás musical a legismertebb magyar ember, és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapatának történetét dolgozza fel. „Árnyalni kell azt a képet, amit Puskásról tudunk. Szabó László producer egyik találó mondata, hogy Puskásban minden megvan, amit mi saját magunkban szeretünk: ez a csibészség, a jóemberség, a becsületesség és a kedvesség. Megmutatjuk azt is, milyen világban éltünk az ’50-es évek elején, a musical szereplői létező emberek voltak, és minden, amit a színdarabban tesznek, az a valóságban is úgy történt. Puskás egy olyan ember volt, akinek bár voltak rossz lépései, követett el hibákat, csak úgy, mint mindannyian, tehetségével és állhatatosságával örökre beírta magát a hazai sporttörténelembe.”

“A két kis pesti kispesti világszám” - Öcsi és Cucu, azaz Puskás Ferenc és Bozsik József a későbbi magyar futball-válogatott, az Aranycsapat tagjai. A legenda gyermekkori alakját Bujtár Dominik, a felnőttkorit Veréb Tamás formálja meg. “Nagyon jó, pozitív energiák fogadtak Győrben. Mindig izgalmas egy aktuális, futó előadást más helyszínen, új művészekkel bemutatni - meséli boldogan a címszereplő. - Az előadás 1937-ből indul, több életutat, pályaívet mutat be, ennek megfelelően több generáció is képviselteti magát, a gyerekek megmutathatják, hogyan tudnak érvényesülni a színpadon. Én is így indultam, kilencévesen a Miskolci Nemzeti Színház színpadán debütáltam, a fiatalok most is tele vannak szenvedéllyel, csillogó szemeket látok mindenfelé.”

A produkció teljes stábja nagy örömmel vág neki az előtte álló izgalmas próbaidőszaknak. Nagy Balázs, aki idén kezdte meg 25 évadát a Győri Nemzeti Színházban, többször dolgozott már együtt Szente Vajkkal. “Ez a második találkozásom a darabbal. A budapestiben Alfredo Di Stefano, most pedig Vörös elvtárs izgalmas szerepébe bújhatok. Speciális próbaidőszak elébe nézünk, nagyon remélem, hogy meg tudunk felelni az elvárásoknak, és nagyot robbantunk a győri produkciónkkal.”

Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente sikerdarabját, a Puskás című musicalt december 11-én tűzzük műsorra, a darab a MusicalNeked és a Győri Nemzeti Színház koprodukciójaként kerül bemutatásra. 

fotó: Huszár Gábor / Kisalföld  

2021. november 03.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus