Huszonhat év - Petőfi 200 kiállítás

 
 

Győrbe érkezik a Huszonhat év - Petőfi200 szabadtéri kiállítás

2023-ban Petőfi Sándor költő, a magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója születésének 200. évfordulója van, ennek apropóján határon innen és túl a Petőfi bicentenáriummal ünnepeljük meg minden idők egyik legjelentősebb magyar költőjének életművét.
A Petőfi200 bicentenáriumra készített a Petőfi Kulturális Ügynökség szabadtéri, vándorkiállítást Huszonhat év címmel, mely Petőfi Sándor (1823-1849) életét mutatja be tizenhat nagyalakú pannón. Az áprilisban Budapesten, majd egy nagyszabású, nyári, erdélyi turnén bemutatott és felállított kiállítás – mely érintette Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós és Torockó városokat is –, október 3-án érkezik Győrbe, a Győri Nemzeti Színház előtti térre, hogy közel egy hónapon keresztül találkozhasson vele a közönség.

A tárlat látványosan és részletgazdagon mutatja be a versekhez kapcsolódó életeseményeket, így a közönség találkozhat a szabadtéri táblákon a 200 éve született Petőfi életével, fókuszba helyezve Petőfihez kapcsolódó fogalmakat, idézeteket, gondolatokat. A táblák kialakítása a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen történt, így minden táblán kép és idézet, fogalom bemutatásával léphet közelebb a néző a 200 éve született Petőfi Sándorhoz.

A kiállításhoz népszerű, huszonhat kérdést számláló Petőfi-kvíz tartozik, amit ezúttal októberben a Győrben tanuló diákok is kipróbálhatnak. a tárlat több kapcsolódó programmal várja az érdeklődőket a Színház előtti téren egészen a hónap végéig.

2023. október 03.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus