Vendégek a Traviataban

 
 
Hagyomány, hogy operaelőadásaink néhány szerepében vendégénekeseket hallhat a közönség. Verdi Traviatajában több olyan nagyszerű operaénekes is színpadra lép, aki nem először szerepel a Győri Nemzeti Színházban.

Turpinszky Gippert Béla
Budapesten született. Gyermekkorától zongorázni tanult. Zenei tanulmányait Adorján Ilona, Kaposi Margit, Oberfrank Géza, és Kéringer László vezetésével folytatja. 2015-ben debütál Bánk bán szerepében a Kolozsvári Magyar Operában. A 2016-os Primavera Fesztivál meglepetésének szavazzák meg, Turiddu és Túri Dani szerepének megformálásáért. Részt vett Marton Éva Wagner mesterkurzusán az Operaházban és bekerült a Zárókoncertre, ahol Siegmund szerepéből énekelt. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vizsgaelőadásainak rendszeres vendégművésze. Jelenleg az összes vidéki operaházban énekel drámai, vagy szerelmes karakterek megszemélyesítőjeként.
A Győri Nemzeti Színházban A varázsfuvola Taminójaként már hallhatták őt a mű 2013-ban előadott beavatószínházi keresztmetszetében.

Tötös Roland
Miskolcon született. A miskolci Szemere Bertalan Művészeti Szakközépiskolában érettségizett. Tanulmányai alatt 2008-ban tagja lett a 4-Dance Club Musical és Táncstúdiónak. 2010-ben a Miskolci Nemzeti Színház kórusába nyert felvételt, ahol számos darabban játszott kisebb nagyobb szerepeket. 2013-ban megkapta a színházban az Év Hangja díjat. 2015-ben felvételt nyert a budapesti Honvéd Férfikarba. 26 évesen debütált Pécsen, Pietro Mascagni-Parasztbecsület Turiddu szerepében.

Sipos Marianna
9 éves korában kezdett hegedülni, majd a középiskola mellett énekelni tanult. Az érettségi előtt még jogásznak készült, de 19 évesen már a Zeneakadémia ének szakára vették föl. Schmiedt Annamáriánál, Morzsa Oszkárnál, később Pászthy Júlia és Mazalin Wanda irányításával tanult. Még az egyetemi évek alatt énekelte Zerlina szerepét Mozart Don Giovannijából és a Figaro házassága Susannáját. 2007-ben és 2009-ben is elnyerte az egyik legrangosabb fiatal előadóművészeknek adható ösztönídjat: a Fischer Annie zenei előadóművészi ösztöndíjat. Diplomája óta számos nemzetközi énekversenyen jutott döntőbe, számos különdíjat kapott, koncertezett többek között Norvégia, Oroszország, India, Németország és számos más ország koncerttermeiben, Magyarországon többek közt énekelt a Miskolci Nemzeti Színházban, a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Színházban is. 2012 szeptemberében egyedüli magyarként kvalifikálta magát Németország legnagyobb komolyzenei megmérettetésére, a müncheni ARD énekversenyre. 2011 óta a Moltopera Társulat énekesnője. Többször szerepelt már a Győri Nemzeti Színházban, Paminát és Gildát is énekelt már a győri színpadon.

Lőrincz Judit
Koloratúr szoprán, tanulmányait a szolnoki Tiszaparti Gimnázium Ének szakán kezdte, majd Szegeden folytatta a Liszt Ferenc Konzervatórium Magánénak szakán. Münchenben, a Richard Strauss Conservatorium Magánének szakán 2 évet töltött, majd Frankfurtban, a Hochschule für Musik und Darstellende Kunst koncert és opera szakán 3 év tanulmány után opera énekesi diplomát szerzett. Énektanárai voltak Berdál Valéria (Szeged), Michael Schopper (München, Frankfurt), John Davies (Sydney), Wiedemann Bernadett (Budapest). Hamari Júlia, Dennis O’Neill, John Davies, Diana Soviero mesterkurzusait végezte szerte a világban.

Laborfalvi Soós Béla
Bariton, Marosvásárhelyen, 1969. 04. 24-én született, a Kolozsvári Zeneművészeti Líceumát 1987-ben végezte el. A Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatta 1995-ben, Budapesten, majd következett a Conservatoire de Musique Luxemburgban, 1999-ben. Pályafutása során játszott a Budapesti Kamaraoperában, a Szegedi Nemzeti Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban és a Magyar Állami Operaházban is. Számos kortárs opera bemutatója fűződik nevéhez, olyan szerzőktől, mint Sári László, Fekete Gyula, Melis László, Arthur Fenningstein. YAMAHA Nemzetközi díjat kapott 1995-ben és Állami Eötvös Ösztöndíjat 1996-ban. Elnyerte a Jenness Musicales Nemzetközi Énekverseny I. díját.
2017. január 25.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus