Markó Angéla díjat kapott a magyar kultúra napján

 
 
A magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen, a Richter Teremben, Radnóti Ákos alpolgármester Győr Művészetéért és Győr Közművelődéséért díjakat adott át. Markó Angéla, a Győri Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója a kulturális intézmények munkatársainak szóló elismerést vehetett át.

Az ünnepségen elhangzott: "Győriekként, mára méltó büszkeséggel mondhatjuk el, hogy városunk sokszínű kulturális élete országos elismerést nyert el, fesztiváljaink gazdag programjai egész éven át megtöltik a köztereket és intézményeinket. Mindez nagyrészt azon kulturális szakemberek érdeme, akik hivatástudatukkal nap mint nap azért dolgoznak, hogy életünk részévé tegyék a művészeteket, az egyéni vagy közösségi alkotás örömét, segítsék kulturális örökségünk megismerését, megőrzését és megújítását.
Városunk vezetése ezért köszönete kifejezéseként ez évtől – hagyományt teremtő céllal – elismerésben részesíti az önkormányzat kulturális intézményeiben kiemelkedő színvonalú munkát végző munkatársakat."
Az ünnepségen Jáger András színművész Ady Endre Góg és Magóg fia vagyok én... című versét szavalta, a műsort Balla Richárd, a RÉV Színházi és Nevelési Társulat színész-drámatanára, szerkesztette.
Részlet Markó Angéla kitüntetésének indolkásából: "Győr város egyre fejlődő kulturális életéért dolgozik, és azért, hogy a színházba érkező nézők a legmagasabb szintű kulturális élményben részesülhessenek estéről estére. Vallja, hogy nívós művészi produkciókhoz igényesen felszerelt, biztonságos és szép intézmény méltó. Markó Angéla a Győri Nemzeti Színház és ezáltal Győr jó hírét szolgálja.
Mára országosan elismert színházi szakemberré vált, más intézmények vezetői fordulnak hozzá tanácsért, fontos kultúrpolitikai kérdésekben kérik értő véleményét. Jogszabályok előkészítésében segédkezik, országos jelentőségű kulturális projektek megvalósítása fűződik nevéhez. Következetes és végtelenül becsületes gazdálkodása nyomán fontos felújítási és fejlesztési lehetőségek nyílnak meg színházunk számára. Markó Angéla bátor, kreatív és újító gondolkodású ember, nagyszerű vezető, a kihívások, nehézségek nem akadályt jelentenek számára, inkább inspirációt újabb lehetőségek felfedezésére."
A Győri Nemzeti Színház társulata szeretettel gratulál az elismeréshez!

Fotó: Kisalföld
2017. január 20.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus