Jónak lenni jó!

 
 

A társadalmi felelősségvállalás jegyében színházunk két gyermekotthon és egy idősotthon számára ajánlott fel online jegyeket évados előadásaink megtekintésére. A Szent Anna Idősotthon közel 380 lakója pénteken Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát, míg a győri Bagolyvár és a soproni Cseresznyevirág gyermekotthonban élők a Vill-Korr Sulibérlet előadását, a Tom Sawyer kalandjait nézhetik meg online vasárnap.

A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Forgács Péter szerdán jelképesen átadta a fiataloknak szóló jegyeket a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgató-helyettesének, Bojtosné Tripolszki Margitnak. A két gyermekotthonban közel negyvenen nézhetik majd meg Tom Sawyer és Huckleberry Finn tanulságos történetét, bizony jól jön az online tanulás közepette a színházi kaland.

„Minden ilyen jótékony akció nagyon fontos és dicséretes, a járvány miatt a gyermekek az otthonokban töltik az időt, ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben megtehetünk, kulturális élménnyel megszínesítjük a hétköznapjaikat” – fogalmazott az igazgató a jegyátadás után.

„Nagyon örülünk az ajándéknak - folytatta a fenti gondolatot Bojtosné Tripolszki Margit, a Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgató-helyettese. – A járvány miatt gyermekeinknek szűkösek a lehetőségeik, kevés a változatosság ezekben a hónapokban, nagyon készülnek már a vasárnapi online előadásra. Mi tanárok felkészítjük őket Mark Twain klasszikus ifjúsági regényéből, nagyon nagy élmény lesz nekik.”

Jónak lenni jó, a Győri Nemzeti Színház akciójával, ingyenes online előadásaival minden bizonnyal derűt és mosolyt csal a gyermek- és idősotthonban élők arcára.

fotó: Fehér Alexandra

jotekonysagi_jegyatadas_fb-7.jpg

jotekonysagi jegyatadas fb 13

 

2021. február 25.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus