Új időpontban A kékszakállú herceg vára

 
 

A 2019/2020-as évadban elmaradt operaelőadások kerülnek pótlásra márciusban

2022. március 29-én, kedden 19 órakor a 19/20-as évadra érvényes Simon Kázmér bérleteseknek, 2022. március 30-án, szerdán 17 órakor pedig 19/20-as évadra érvényes Czuczor bérleteseknek kerül bemutatásra a Kékszakállú herceg vára című előadás. Kérjük 2019/2020-as évadra érvényes bérletüket hozzák magukkal, amennyiben a bérlet időközben elveszett vagy megsérült, keressék szervezési osztályunkat a megadott elérhetőségek valemelyikén. 

Az előadásra jegyek vásárolhatóak:

Jegyvásárláshoz kattintson IDE

A hatályos járványügyi kormányrendeletnek megfelelően a színház épületében és nézőterein, előadásaink látogatásához nem kötelező a maszk viselése és a védettségi igazolvány bemutatása sem.

 

A COOPERA bemutatja:

Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

Az erdélyi származású, UNITER-díjas Zakariás Zalán rendezésében, Bocskor-Salló Lóránt művészeti vezetése mellett megvalósult operaelőadás arra tesz kísérletet, hogy a férfi és női lélek önállóan is érvényes sajátosságait, és azok komplex kapcsolatát bemutassa, feltárja és értelmezze. A szerző születésének 140. évfordulójára készült produkcióban a két főszerepet Mester Viktória Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett mezzoszoprán és a Liszt-díjas Molnár Levente alakítja. A férfi-női szimbiózis szimbolikáját mélyíti az előadásban, hogy a szólisták zenei kíséretét egy férfi és egy női művész szólaltja meg, két hangszeren. A darab különlegessége nem mindennapi látványvilága: a klasszikus értelembe vett díszlet helyett erős, a szerző által megfogalmazott színekre és jelrendszerekre épülő vizuális világot hívtak életre az alkotók, amely a zenei szövetet szolgálja és formálja egésszé. Az álom és valóság, a többrétegű dualitás a képi világban tovább fokozódik, ahogy egy-egy jelenet erejéig a színpadon éneklő művészeket láthatjuk a vásznakon is.

Az előadás az NKA támogatásával jött létre.

Szereposztás:

A kékszakállú herceg: MOLNÁR LEVENTE
Judit: MESTER VIKTÓRIA

     
Zongorán közreműködik: BÁLINT ZSUZSA, SZÉKELY ATTILA
Zene: BARTÓK BÉLA
Szöveg: BALÁZS BÉLA
Vizuál: 4K MÉDIA STÚDIÓ
Zenei vezető: SZÜTS APOR
Jelmez- és látványtervező: CSÍKI CSABA
Művészeti vezető: BOCSKOR-SALLÓ LÓRÁNT
Rendező: ZAKARIÁS ZALÁN
Producer: DR. VADÁSZ DÁNIEL

 

Fotók: 4K MÉDIA STÚDIÓ

 

2022. március 04.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus