Jávori Ferenc "Fegya" és Lutter Imre versestje és könyvbemutatója a Pódiumszínpadon

 
 

 

December 5-én, kedden könyvbemutatóval egybekötött versestet tartunk a Kisfaludy terem előtti pódiumszínpadon. Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész és költő "Ha szeretsz..." című könyvéről Jávori Ferenc Kossuth-díjas zeneszerzővel, előadóművésszel beszélget.

A költőként, előadóművészként és műsorvezetőként is tevékenykedő Lutter Imre ezen az estén maga osztja meg a különleges történeteket és költeményeket, Jávori Fegya zenés közreműködésével.

Ha szeretsz plakát

Furcsa párban mozog együtt ezúttal a költészet, a zene és a sztárvilág: a képernyőről, színpadról, a sportból és a művészetekből jól ismert, népszerű idoljaink élete párhuzamba kerül egy-egy klasszikus vagy kortárs költő életével, s az összekötő kapocs köztük egy adott vers lesz. A közönség Lutter Imre előadásában hallhat költeményeket és részleteket a Ha szeretsz... c. könyvéből, izgalmas sztorikkal, a méltán népszerű Sorok között Lutter Imrével című tévéműsor kapcsán. A történetek egy része a hazai sztárvilág, a másik része a költők kevésbé ismert oldalát villantja föl. A versekre felfekvő dallamokat zongorán Jávori Ferenc "Fegya" Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a Budapest Klezmer Band vezetője biztosítja.



Ismertető a "Ha szeretsz... Sorok között Lutter Imrével" c. könyvről:

Mi a közös Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Geszti Péter, Balázs Klári, Sváby András és Szabó Győző életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált. Mert mindenkinél adódhat olyan helyzet, amikor a vers segít: Petőfi, Ady, Radnóti, József Attila, Tóth Árpád, Kosztolányi, Pilinszky. Amikor egy vers kimozdít a mélypontról, és megmutatja, hogy nem vagyunk egyedül. A Sorok között Lutter Imrével című műsorban rögzített interjúk egy része végre könyv formátumban is elérhető. A kötet középpontjában a szerelem és a szeretet témája áll, ideértve a szövevényes házastársi, élettársi kapcsolatokat, a hirtelen jött fellángolásokat, a reménytelen vágyakat, a családi kötődéseket - a szeretet legmélyebb emberi megnyilvánulásait. Az életutakat követve barátságok, hit, közélet, hétköznapi játszmák, küzdelmek, érzelmek és egyéni tragédiák, fantasztikus helyzetek és kulisszák mögötti pillanatok idéződnek fel, miközben a vendég életében fontos verset és annak szerzőjét, a párhuzamos életutakat is megismerjük. Az est végén a könyv megvásárlására és dedikálásra is lesz lehetőség.

Időpont: 2023. december 5. 19:00

Jegyvásárláshoz kattintson IDE!

2023. november 20.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus