Idén is tarolt a Dráma a Szalonban

 
 

Másodjára került megrendezésre az egykori Kortársasjáték utódja, a Dráma a Szalonban.


Ahogy azt már megszokhattuk az idei drámaversenyen is három rendkívüli és szórakoztató előadás született.

A legjobb előadásnak járó díjat a közönség szavazata alapján a Mona című előadás vitte el, melynek író-rendezője Móczár Bence.

A háromtagú szakmai zsűri a legjobb színésznőnek járó díjat Mézes Violettának ítélte a Mona című előadásban nyújtott alakításáért.

A legjobb színésznek járó díjat Posonyi Takács László vihette haza, aki A titkos Volvo című előadásban alkotott maradandót, melyet Váradi R. Szabolcs írt és rendezett.

Idén sem maradhatott el a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó díj kiosztása, melyet a MATE Rippl-Rónai Művészeti Karának harmadéves hallgatója, Kovács Boglárka nyert el, aki szintén a Mona című előadásban nyújtott alakításával nyűgözte le a zsűrit.

Újdonság, hogy az idei Dráma a Szalonban alkalmából a Magyar Napló különdíjjal készült az eseményre, melyet Mózes Anitának ítéltek oda, aki Kszel Attila Javítás című előadásában játszotta Róza szerepét.

A legjobb előadást a szakmai zsűri is díjazta, a szakvélemény azonos eredményt hozott a közönség szavazataival, így a Mona című előadás azt est legjobb előadásának járó díjat két alkalommal is átvehette.

 

Az eseményről képgalériával színesített beszámolót készített a kisalfold.hu: Dráma a Könyvszalonban - Nagy siker volt a három különböző előadás a győri Volvo-ról a színházban - sok-sok fotó a darabokról és a díjátadóról és Győr Plusz Média: Záróra a Monában

2023. november 16.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus